Печиво з кокосового борошна – це чудовий смаколик, що надає здорові альтернативи традиційним солодким частуванням. Кокосове борошно, що отримується із кокосового горіха, має унікальний набір властивостей, роблячи печиво багатим на вітаміни, мінерали та клітковину.
Ми підібрали для вас декілька рецептів – чудовий вибір для тих, хто дотримується безглютенової або палео-дієти. Суміш кокосового борошна, органічної олії кокоса та солодких природних підсолоджувачів створює тісто з неймовірним ароматом і текстурою.
Печиво не тільки задовольнить ваш вишуканий смак, а й принесе користь вашому організму. Спробуйте ці прості і смачні рецепти, щоб насолодитися домашніми частуваннями, що приносять задоволення і турботу про ваш добробут.
Рецепт печива з кокосового борошна без цукру
Інгредієнти:
- 1/2 чашки кокосового борошна
- 1/4 чашки органічної кокосової олії (розплавленої)
- 1/4 чашки натурального підсолоджувача (стевія, еритритол або мед)
- 1 ч. ложка екстракту ванілі
- 1/4 ч. ложки розпушувача тіста
- За бажанням: 1/4 чашки подрібнених горіхів або кокосових пластівців для додавання текстури.
Інструкції:
- У попередньо розігрітій духовці (180°C) змішайте кокосове борошно і розпушувач тіста у великій мисці.
- В іншому посуді з’єднайте кокосову олію, підсолоджувач і ванільний екстракт.
- Поступово додавайте суміш мокрих інгредієнтів до сухих, перемішуючи, поки не утвориться однорідне тісто.
- Якщо бажаєте, додайте подрібнені горіхи або кокосові пластівці.
- Сформуйте з тіста невеликі кульки і викладіть їх на деко, попередньо вкрите пергаментним папером.
- Використовуючи ложку, трохи приплюсніть кожну кульку.
- Випікайте протягом 12-15 хвилин або до золотистої скоринки.
- Дайте печиву охолонути перед подачею. Насолоджуйтеся безцукровим задоволенням!
Кето печиво з кокосового борошна
Інгредієнти:
- 1/2 чашки кокосового борошна
- 1/4 чашки подрібненого мигдалю (або мигдалевого борошна)
- 1/4 чашки органічної кокосової олії (розплавленої)
- 1/4 чашки підсолоджувача на вибір (еритритол, стевія, монк-фруктоза)
- 1 яйце
- 1 ч. ложка екстракту ванілі
- 1/4 ч. ложки розпушувача тіста (необов’язково)
- Щіпка солі
- За бажанням: 70-85% темного шоколаду, нарізаного дрібними шматочками
Інструкції
У великій мисці змішайте кокосове борошно, мигдалеве борошно і розпушувач тіста (якщо використовуєте).
В іншій мисці збийте яйце, додайте підсолоджувач, кокосове масло і ваніль, добре перемішайте.
Поступово додавайте суміш мокрих інгредієнтів до сухих, перемішуючи, поки не утвориться однорідне тісто.
Якщо використовуєте шоколад, акуратно перемішайте його в тісто.
Сформуйте невеликі кульки з тіста і викладіть їх на деко, попередньо вкрите пергаментним папером.
Використовуючи ложку, приплюсніть кожну кульку.
Випікайте в попередньо розігрітій духовці за 180°C протягом 10-12 хвилин або до золотистої скоринки.
Дайте печиву охолонути перед подачею. Насолоджуйтеся смачним кето-печивом з мінімальним вмістом вуглеводів!
Печиво з кокосової стружки і борошна
Інгредієнти:
- 1 чашка кокосового борошна
- 1 чашка кокосової стружки (небажано обсипаної цукром)
- 1/2 чашки органічної кокосової олії (розплавленої)
- 1/4 чашки підсолоджувача за смаком (стевія, еритритол або інший за вибором)
- 2 яйця
- 1 ч. ложка екстракту ванілі
- 1/2 ч. ложки розпушувача тіста
- Трохи солі
Інструкції:
У попередньо розігрітій духовці (180°C) обсмажте кокосову стружку до золотистої скоринки (це додасть печінці аромату і текстури). Остудіть.
У великій мисці змішайте кокосове борошно, обсмажену стружку і розпушувач тіста.
В окремій мисці збийте яйця, додайте розплавлене кокосове масло, підсолоджувач, ваніль і трохи солі.
Поступово вливайте мокрі інгредієнти в сухі, перемішуючи, поки не вийде однорідне тісто.
Сформуйте невеликі кульки з тіста і покладіть їх на деко, попередньо вкрите пергаментним папером.
Натисніть кожну кулю ложкою для формування печива.
Випікайте протягом 10-12 хвилин або до золотистої скоринки.
Дайте печиву охолонути перед подачею. Насолоджуйтеся смачним кето-печивом із кокосовою стружкою та борошном!
Печиво з мигдального і кокосового борошна
Інгредієнти:
- 1 чашка мигдалевого борошна
- 1/2 чашки кокосового борошна
- 1/2 чашки органічної кокосової олії (розплавленої)
- 1/4 чашки підсолоджувача за смаком (стевія, еритритол або інший на вибір)
- 1 яйце
- 1 ч. ложка екстракту ванілі
- 1/2 ч. ложки розпушувача тіста
- Трохи солі
Інструкції:
У великій мисці змішайте мигдалеве борошно, кокосове борошно і розпушувач тіста.
В окремій мисці збийте яйце, додайте розплавлене кокосове масло, підсолоджувач, ваніль і трохи солі.
Поступово додавайте мокрі інгредієнти в сухі, перемішуючи, поки не вийде однорідне тісто.
Сформуйте з тіста невеликі кульки і покладіть їх на деко, попередньо вкрите пергаментним папером.
Натисніть кожну кулю ложкою для формування печива.
Випікайте протягом 10-12 хвилин або до золотистої скоринки.
Дайте печиву охолонути перед подачею. Насолоджуйтеся смачним печивом з мигдалевого і кокосового борошна, що підходить для кето-дієти!
Кокосове борошно, вищій гатунок, 250 г, 500 г, 1 кг
Справжнє вищого сорту кокосове борошно дрібного помелу, яке виробляється за нормальної температури нижче 40 градусів, щоб у ньому зберігалися всі корисні речовини.
Про низьку температуру виготовлення свідчить її колір – вона біла! Кокос змінює колір за високої температури від жовтого до темно-помаранчевого! Найкраще борошно білого…