Одна з моїх улюблених страв – Пад-тай.
Але щоб його приготувати, потрібні особливі інгредієнти.
Хтось використовує фунчозу, хтось скляну рисову локшину, але я обожнюю саме з Ширатаки.
Чому? Відповідь проста – Пад-тай стає максимально низькокалорійними, і це означає – насичення та користь для фігури, дві в одному.
Хочу нагадати, що Ширатаки – це локшина з борошна коньяку, яка має нульову калорійність, але при цьому добре насичує!
А що таке шиітаки? Шиітаки – це гриби, ні, не мухомори, а дуже смачні та їстівні, які використовують для більшості страв. Але оскільки назви дуже схожі, багато хто їх плутає.
Отже, для низькокалорійного Пад-Тай нам знадобиться
Інгридієнти:
- 1 ст. л. Кокосове масло
- 1 ст. л. олії гхі
- 400 г локшини ширатаки
- 18 креветок середнього розміру
- 2 яйця
- 2 ст. л. кокосових амінокислот (соус)
- сік 1 лайма
- 1 ч. л. олії кешью
- 1 подрібнений зубчик часнику
- ¼ ч. л. меленого червоного перцю
- 60 мл нарізаної зелені кінзи
- 2 рубані пера зеленої цибулі
- морська сіль за смаком
- 4 подрібнені горіхи кешью (для прикраси, за бажанням)
Інструкції з приготування:
Приготуйте локшину ширатаки відповідно до вказівок на упаковці (промийте протягом 15 секунд, потім варіть 2 хвилини, потім злийте локшину і викладіть її в суху
сковороду (без олії) та «підсушіть» її на середньому вогні протягом 1 хвилини).
У невеликій мисці змішайте кокосові амінокислоти, соку лайма, олію кешью, часник і подрібнений червоний перець.
Нагрійте велику сковороду на середньому вогні і покладіть туди олію гхі, креветки та дрібку морської солі. Обсмажуйте приблизно 1½ – 2 хвилини з кожного боку.
Посуньте креветки убік і влийте збиті яйця на вільну частину сковороди.
Швидко приготуйте яєчню-бовтанню протягом 1 хвилини.
Додайте локшину ширатаки, олію кокосову, соус, кінзу і зелену цибулю в сковороду з креветками і яйцями.
З’єднайте всі разом та добре перемішайте. Нагрійте отриману суміш.
Збризкайте блюдо соком лайма, що залишився, спробуйте, чи не потрібно ще додати приправи, морську сіль і мелений червоний перець.
За бажання прикрасьте блюдо подрібненими горіхами кешью і подавайте на стіл.