Рецепт Пад-тай з Ширатаки

Рецепт Пад-тай з Ширатаки

Одна з моїх улюблених страв – Пад-тай.

Але щоб його приготувати, потрібні особливі інгредієнти.
Хтось використовує фунчозу, хтось скляну рисову локшину, але я обожнюю саме з Ширатаки.

Чому? Відповідь проста – Пад-тай стає максимально низькокалорійними, і це означає – насичення та користь для фігури, дві в одному.

Хочу нагадати, що Ширатаки – це локшина з борошна коньяку, яка має нульову калорійність, але при цьому добре насичує!

А що таке шиітаки? Шиітаки – це гриби, ні, не мухомори, а дуже смачні та їстівні, які використовують для більшості страв. Але оскільки назви дуже схожі, багато хто їх плутає.

Отже, для низькокалорійного Пад-Тай нам знадобиться

Інгридієнти:

  • 1 ст. л. Кокосове масло
  • 1 ст. л. олії гхі
  • 400 г локшини ширатаки
  • 18 креветок середнього розміру
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. кокосових амінокислот (соус)
  • сік 1 лайма
  • 1 ч. л. олії кешью
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • ¼ ч. л. меленого червоного перцю
  • 60 мл нарізаної зелені кінзи
  • 2 рубані пера зеленої цибулі
  • морська сіль за смаком
  • 4 подрібнені горіхи кешью (для прикраси, за бажанням)

Інструкції з приготування:

Приготуйте локшину ширатаки відповідно до вказівок на упаковці (промийте протягом 15 секунд, потім варіть 2 хвилини, потім злийте локшину і викладіть її в суху
сковороду (без олії) та «підсушіть» її на середньому вогні протягом 1 хвилини).

У невеликій мисці змішайте кокосові амінокислоти, соку лайма, олію кешью, часник і подрібнений червоний перець.

Нагрійте велику сковороду на середньому вогні і покладіть туди олію гхі, креветки та дрібку морської солі. Обсмажуйте приблизно 1½ – 2 хвилини з кожного боку.

Посуньте креветки убік і влийте збиті яйця на вільну частину сковороди.

Швидко приготуйте яєчню-бовтанню протягом 1 хвилини.

Додайте локшину ширатаки, олію кокосову, соус, кінзу і зелену цибулю в сковороду з креветками і яйцями.

З’єднайте всі разом та добре перемішайте. Нагрійте отриману суміш.

Збризкайте блюдо соком лайма, що залишився, спробуйте, чи не потрібно ще додати приправи, морську сіль і мелений червоний перець.

За бажання прикрасьте блюдо подрібненими горіхами кешью і подавайте на стіл.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик