Кокосова паста – не просто корисно, але і смачно!
Це дуже цікавий продукт! Навіть мій син гурман її їсть, а це показник! Кокосова паста – це суперфуд! Так, вона жирна, але ці жири – це тригліцериди середнього ланцюга, які розвантажують печінку і прискорюють метаболізм. Це спред, але нерозчинної клітковини в ній більше, ніж у висівках! Вона допомагає мінімізувати коливання цукра крові – і при цьому має природну солодкість без цукрів або підсолоджувачів. Кокосова паста – це смачний суперфуд!
Кокосова паста:
- допомагає контролювати вагу (прискорює метаболізм, є чудовим джерелом енергії);
- сприяє здоров’ю судин і серця і захищає від атеросклерозу;
- високий вміст лаурилової кислоти, як у материнському молоці;
- багато нерозчинної клітковини (більше ніж у висівках!);
- низький глікемічний індекс, повільно віддає глюкозу та знижує навантаження на підшлункову залозу;
- зменшує потяг до солодкого і сприяє стабілізації цукру крові;
- покращує травлення, має протизапальні властивості, сприяє кращій засвоюваності поживних речовин та вітамінів з їжі;
- відмінне низьковуглеводне джерело легко доступної енергії, в т.ч. чудово підтримує при підвищених навантаженнях, а також допомагає боротися із синдромом хронічної втоми та зберігати енергійність при зниженій функції щитовидної залози;
- альтернатива горіховим пастам при алергії на горіхи;
- підтримує імунітет, має антивірусні, антигрибкові, антипаразитарні властивості.
Спосіб застосування:
Можна використовувати як миттєву безцукрову глазур, як інгредієнт для збагачення смузі, як корисний загусник для десертів і шербетів, для надання вершковості та ароматності пісним кашам, і, звичайно, як швидкий, дуже смачний і супер-корисний перекус!
Протипоказано при алергії на кокоси.
Кокос – досить важкий для перетравлення продукт. До 5 років краще зовсім не давати його дитині, а після 5 – потроху. Перетертий у манну кокос, звичайно, легше перетравлюється, але і в цьому випадку краще обмежити його до 1 чайної ложки в день.