корисні якості кокосового цукру

Корисні якості кокосового цукру

Чим корисний кокосовий цукор?

  • Низький глікемічний індекс – удвічі нижчий, ніж у звичайного цукру. Кокосовий цукор визнається одним з кращих підсолоджувачів за рахунок повільнішої швидкості засвоєння.
  • Приємний карамельний смак.
  • Кокосовий цукор отримують без застосування хімії, а значить, він набагато корисніший за звичайний цукор.

Кокосовий цукор, чудова альтернатива білому цукру. До його складу входить багато корисних речовин, яких немає у звичайному цукрі. І якщо вже є солодощі, то корисні:

  • Глютамін. Ця амінокислота стимулює регенерацію органічних тканин, прискорює загоєння ран, зупиняє малігнізацію новоутворень. Крім того, бере участь у синтезі білка.
  • Інозитол. Це речовина, що нагадує структурою нутрієнти з групи вітамінів. Бере участь у всіх обмінних процесах, зупиняє розвиток депресії, допомагає швидко відновитись після стресів, покращує роботу головного мозку.
  • Інулін. Цей полісахарид прискорює швидкість перистальтики, уповільнює всмоктування глюкози, нормалізує обмінні процеси.

У складі кокосового цукру також містяться:

  • Нікотинова кислота та вітаміни групи В – тіамін, пантотенова кислота, рибофлавін.
  • Мінеральні речовини – калій, фосфор, магній, сірка, залізо, цинк, азот.
  • Поліфеноли.
  • Амінокислоти (16 видів), що нормалізують обмінні процеси.
  • Залишкова кількість органічних кислот.
  • Якщо порівнювати з тростинним цукром, то азоту в кокосовому більше в 10 разів – 2,9% від загального складу, заліза та сірки у 2 рази – 0,56%.

Варто відзначити кілька корисних властивостей цукру:

  • Прискорює метаболізм, підвищує тонус, стимулює ріст м’язової тканини.
  • Відновлює сили після фізичних навантажень, покращує настрій та надає сил.
  • Підтримує здоров’я центральної нервової системи та стимулює роботу головного мозку.
  • Навантаження на підшлункову знижено завдяки особливості вуглеводного комплексу (Глюкози – 75-79%, фруктози – 21-25%).
  • Чинить антисептичну та протимікробну дію, перешкоджає утворенню пухлин.
  • Дратує смакові рецептори та не блокує почуття апетиту.
  • Прискорює швидкість перистальтики, запобігає розвитку запорів.
  • Нормалізує артеріальний тиск.
  • Відновлює функції печінки та жовчного міхура.
  • Підходить для детоксикації, очищує від шлаків та токсинів.

Спробуйте і ви полюбите його!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик