кокосовий цукор не розчиняється у маслі какао

Кокосовий цукор не розчиняється у маслі какао

У спробі зробити (веганський) білий шоколад я помітила, що цукор не розчиняється у розтопленій маслі какао.

Зіткнулися з таким?

“Хто сам варить шоколад і цукерки, поділіться будь ласка перевіреними рецептами.
Купила какао терте та масло какао, намагалася сьогодні десерт зробити, робила строго за рецептом, а шоколад згорнувся наприкінці. Прикро”

Ще одна проблема – не розчиняється цукор. В чому проблема?

Шоколад потрібно робити виключно на водяній бані.
У готовій суміші тертого какао та какао олії розчиниться саме така кількість цукру, яка потрібна. З досвіду. Лягала вдвічі більше – половина розчинилася, решта залишилася такою ж.

⠀А що кажуть спеціалісти?

  • 30 грам какао олії
  • 150 грам какао тертого
  • сироп топінамбуру – за смаком

Какао масло топимо на воді, лазні або в мікровелі. Температура плавлення не вища за 40 градусів. У повністю розтоплене какао масло поступово вводимо, постійно помішуючи, какао терте. Температура плавлення не вища за 40 градусів. Коли все розтопиться, додаємо сироп топінамбуру.

ВАЖЛИВО! Сироп топінамбуру повинен бути тієї ж температури, що і вся маса, інакше “згорнеться” Ваш шоколад. Все перемішуємо. Можна підняти температуру всієї ваги до 42 градусів. Тепер зняти з вогню. Відокремити в інший посуд 2/3 (у мене є спеціальна мармурова дошка) і в цьому посуді або на дошці охолодити до температури 27-28 градусів. Маса, що залишилася, 1/3 не повинна охолонути! Знову все змішати та перевірити температуру – має бути не більше 32 градусів – це “робоча” температура шоколаду. Саме цю масу можна тепер розливати за формами і буде Вам щастя!

Якщо все правильно зробите, шоколад вийде глянсовий, хрумкий і не танутиме в руках близько хвилини.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик