У чому переваги кокосового борошна? Чи є в ній глютен?
Чи є в кокосовому борошні глютен?
Оскільки кокос не має відношення до зерна, то борошно, виготовлене з нього, не викликає проблем, пов’язаних із вживанням білка зернових. Таким чином вона ідеально підходить для безглютенового раціону харчування.
У чому відмінність від пшеничного борошна?
Кокосове борошно має переваги перед борошном пшеничним за вмістом у ньому білка, клітковини та заліза. Скажу наочніше, якщо порівнювати однакові обсяги тієї й іншої, то клітковини в ній разів у десять більше, ніж у борошні пшеничного. У 100 г кокосового борошна міститься 39 г клітковини, у той час як у цільнозерновій пшеничній 11 г, а в білій муці – всього 3 г.
За вмістом білка в розрахунку на 1 порцію кокосове борошно не поступається багатою ним цільнозерновою пшеницею (і це при повній відсутності проблемного глютену). А вуглеводів, що адсорбуються, у ній менше, ніж у будь-якому іншому борошні.
Які ще властивості кокосового борошна?
Додатковий бонус – наявність лауринової жирної кислоти, що присутня також у материнському молоці та відома своїми противірусними, антибактеріальними (антигрибковими) властивостями.
Що краще, кокосове чи мигдальне борошно?
У порівнянні з борошном з мигдалю у кокосової муки також є певні переваги: вона менш оксалатна і має більш сприятливе співвідношення Омега-3: Омега-6.
У кокосового борошна є запах?
На відміну від олії, крему і молока, одержуваних з кокоса, борошно, що виробляється з висушеної м’якоті цього плода, немає яскраво вираженого характерного екзотичного смаку. Це важлива якість дозволяє застосовувати її для різних цілей.