чим відрізняється гімалайська сіль від морської

Чим відрізняється гімалайська сіль від морської?

Чи є відмінності між гімалайською та морською сіллю?

Є і дуже важливо про них знати.

Морська сіль виробляється шляхом випаровування морської води. Подібно до кухонної солі, вона являє собою в основному тільки хлорид натрію. Залежно від того, де вона збирається і як обробляється, вона зазвичай містить кілька мікроелементів, таких як калій, залізо і цинк.

Через забруднення океанів і морів морська сіль може містити сліди важких металів, наприклад свинцю.

Чим темніша морська сіль, тим вище в ній концентрація «домішок» та мікроелементів.

Морська сіль часто більша, ніж звичайна рафінована, тому, якщо ви посипете нею вже готову страву, вона може мати більш виражений «смак» порівняно з рафінованою.

Мікроелементи та домішки, виявлені в морській солі, також можуть впливати на присмак.

Гімалайська рожова сіль.

Збирається у Пакистані. Вона видобувається із шахти у Кх’юрі, другої за величиною соляної шахти у світі. Це найчистіша сіль у світі, тому що вона не проходить додаткових обробок! Гімалайська сіль часто містить сліди оксиду заліза (іржі), що надає їй рожевого кольору.

Вона також містить невелику кількість кальцію, заліза, калію та магнію. У ній трохи менше натрію, ніж у звичайній солі.

Багато хто вважає, що така сіль ароматніша, хоч це навряд чи помітно.

У гімалайській — найбільше калію, ніж у будь-якій іншій солі.

Виходить, що саме її потрібно віддати перевагу.

А ще, важливий бонус – гімалайська сіль дуже економно витрачається. На прикладі сольової ванни. Якщо морської солі потрібно щонайменше 200-400 грам, то гімалайської – лише кілька столових ложок.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик