Кунжутна олія – це рослинна олія, яку одержують із насіння рослини Sesamum indicum, або сезаму. Виробляють кунжутну олію з обсмаженого та сирого насіння, але найкорисніше — нерафінована олія першого холодного віджиму з сирого насіння кунжуту.
Воно смачне, ароматне і дуже корисне!
Чому?
Насіння кунжуту містить від 44 до 60 відсотків масел, включаючи арахідонову, ліноленову, лінолеву, гексадеценову, олеїнову, пальмітинову, міристинову та стеаринову жирні кислоти. Легкість розподілу та невагомість олії визначається 40% олеїнової кислоти. У його складі білки, багаті на лізин, триптофан і метіонін, вуглеводи, а також вітаміни: A, C, E, РР, групи В. Саме в цьому маслі представлений повний комплекс вітамінів В, включаючи навіть найрідкісніші B6 і B12.
Якщо додати в салат або заправку пару ложок кунжутної олії, користь страв стане в рази вищою! А смакові якості – зовсім іншими – оригінальними та неповторними.
7 корисних властивостей кунжутної олії:
- Незважаючи на високу калорійність – у 100 г міститься майже 900 кКал, глікемічний індекс прагне нуля.
- Вживання кунжутної олії в їжу благотворно впливає на кровотворну функцію жіночого організму, підтримуючи його в періоди менструацій.
- За рахунок великого стриму вітаміну Е кунжутне масло налагоджує функціонування статевих органів.
- Кунжутна олія корисна для полегшення протікання клімаксу та зменшення симптомів ПМС.
- Ця рослинна олія зменшує запалення та біль у суглобах і м’язах, за що його люблять професійні спортсмени.
- Збільшуючи еластичність судинних стінок, кунжутна олія працює на профілактику та лікування серцево-судинних захворювань.
- Кунжутна олія задіяна в ліпідному обміні, перетворюючись на must продукт для всіх, хто бажає знайти ідеальну фігуру.