Добірка заправок та смачний соус з Тахіні, які зроблять ваші страви дуже смачними та незвичайними.
Соус з тахіні
- 2 лимони (сік)
- 150 г пасти тахіні
- 50-60 мл води
- 2 зубчики часнику
- 5 гілочок петрушки
- 2 ст. л. меду
- 1 ч. л. насіння кунжуту (за бажанням)
- за смаком сіль
Салатна заправка з тахіні та лимонним сіком
- Часник 1 зубчик
- Лимонний сік ¼ склянки
- Тахіні 3 столові ложки
- Вода 2 столові ложки
- Оливкова олія 2 столові ложки
Сироїдська салатна заправка з тахіні
- 0,25 склянки сирої пасти тахіні
- 1 ст. л. яблучного оцту
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 часточки часнику
- 2 ст. л. води
- 1 ст. л. сиропу агави
- 3 ст. л. оливкової олії холодного віджиму (або іншої олії з нейтральним смаком, наприклад, олії з насіння льону)
- 0,25 год. л. солі
- 1 ч. л. свіжої петрушки, нарізаної
Гостра салатна заправка з тахіні
- 3 ст. л. тахіні
- 3 ст. л. води
- 1 ст. л. меленого гірчичного насіння
- 2 ч. л. меду
- 2 ч. л. яблучного оцту або свіжого соку з 0,5 лимона
- щіпка свіжомеленого чорного перцю
Заправка для салату з кайєнським перцем і тахіні
- 4 ст. л. тахіні
- свіжий сік 1 великого лимона
- щіпка мінеральної солі
- щіпка часникової солі
- щіпка кайенського перцю
- 2-3 ст. л. води чи лимонного соку, якщо треба розбавити заправку
Паста тахіні (кунжутна паста), 500 г
Паста тахіні
Тхіна або тахіна, тахіні (івр. טחינה) – кунжутна густа паста з меленого насіння сезаму, кунжуту.
Тхіна корисний і смачний продукт, який можна знайти у складі таких східних страв, як хумус, фаляфель, а також готують відому в усьому світі халву східну з насіння кунжуту. Тхіну можна вживати як добавку до різних салат…
₴170