кекси з кокосового борошна

Рецепт різдвяних кексів з кокосового борошна

Смачна і ароматна випічка на Різдво знаходиться в кожному будинку.

Пропонємо смачний рецепт різдвяних кексів, які оцінять багато хто!

Інгредієнти (6 порцій):

  • Яйця курячі 3 шт.
  • Сода 0,4 ч.л.
  • Сік лимонний чи оцет 1 ч.л.
  • Мед 1 ст. або сироп топінамбуру
  • Борошно кокосове 50 г
  • Сіль 1 тріски.
  • Олія кокосова 3 ст.л.
  • Вишня свіжа чи розморожена 150 г

Як готувати?

Для таких кексів можна використовувати свіжу, заморожену вишню або вишню у своєму соку.
Якщо ягоди у своєму соку, відкинути їх на сито і дати стекти рідини.

У глибоку миску розбити яйця та міксером або віночком збити в пишну піну.

Додати до збитих яєць рідкий мед і розтоплене кокосове масло або соняшникова рафінована олія.
Знову бити.

Окремо просіяти кокосове борошно.
Додати щіпку солі та соду, гашену оцтом або лимонним соком.

З’єднати рідку та суху суміші та перемішати лопаткою до однорідності.
Завдяки кокосовому борошну, яке добре вбирає вологу, тісто вийде густим.

На дно форм викласти по 1 ст. ложки тіста.
У кожну форму викласти по кілька вишень.
Покладіть тісто знову, заповнюючи 2/3 з висоти форми.
Для таких кексів краще використовувати паперові, силіконові форми або форми з антипригарним покриттям.
Якщо у вас є залізні форми, змащуйте з невеликої кількості рослинного масла.

Відправити майбутні кекси в розігріту до 190 градусів духовку на 15-18 хвилин.

Готові кекси остудити та витягти з форм.
За бажання, посипати кокосовою стружкою.
Смачного!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик